Zaalhockey 

Zaalhockey is de tegenhanger van veldhockey en wordt binnen in een sportzaal gespeeld, met een lichtere bal en stick en kortere wedstrijden. Zaalhockey vindt plaats in de periode dat veldhockey winterstop heeft.

Zaalhockey wordt binnen gespeeld op een speelveld met een houten of kunststof ondergrond. Aan de rand van dit veld liggen balken waardoor de bal niet over de zijlijn kan. Het veld is kleiner dan bij veldhockey.

Zaalhockeywedstrijden worden gespeeld door twee teams met ieder zes spelers. Daarvan zijn doorgaans 5 veldspelers en 1 keeper. Het komt echter regelmatig voor dat een keeper in de laatste minuten van een wedstrijd voor een extra veldspeler wordt gewisseld. Een team mag maximaal zes wisselspelers op de bank hebben.

Zaalhockey wordt gespeeld in de maanden december, januari en februari.

Voor wie?

Zaalhockey is voor iedereen die graag in de winterperiode wil hockeyen. Je hoeft niet per definitie veldhockey te spelen om te mogen zaalhockeyen. Je moet echter wel altijd ingeschreven zijn bij een vereniging


Competitie zaalhockey


Net als bij veldhockey worden bij zaalhockey competities aangeboden voor verschillende doelgroepen: Jongste Jeugd, Jeugd, Jong Senioren, Senioren en Veteranen.

Spelregels zaalhockey

Om alles in goede banen te leiden zijn ook bij zaalhockey spelregels nodig. Vanwege de andere speelomstandigheden zijn dit andere regels dan veldhockey.

Het is handig om je geheugen voorafgaand aan de start van het zaalhockeyseizoen op te frissen door de regels weer even door te nemen.

 
Kies team
Sponsoren
Bordsponsor
Social media
Instagram account van HTC Son

1 Facebook logo Facebook logo