Ons clubtenue, kijk eens wat mooi! 
Clubtenue & Materialen


Wanneer je competitie gaat spelen wordt jou gevraagd om naast het bitje en scheenbeschermers (erg belangrijk!), ook kunstgrasschoenen en het HTC-clubtenue aan te schaffen.

Het tenue bestaat uit een wit/Rood shirt, een zwarte korte broek/rokje en rode kousen.

Het clubtenue wordt exclusief verkocht bij Gunneman , Aalsterweg 83, 5615 CB Eindhoven


 Materialen beschikbaar gesteld door HTC

Ten behoeve van trainingen en wedstrijden stelt HTC Son hockey materialen ter beschikking voor een team.

Hiervoor wordt bruikleen overeenkomst aangegaan met een borgstelling aan de vertegenwoordiger van een team, dit kan zijn de (ouder van) vaste keeper of coach/teammanager. De borgstelling geldt natuurlijk voor het hele team.

De materialen die worden verstrekt kan per categorie verschillen en is terug te vinden in de bruikleen overeenkomst welke is opgenomen in de afgeschermde inlogomgeving op de website van HTC Son. Hierin staan ook de prijzen van de uitrustingen vermeld. Deel deze informatie met het team zodat men op de hoogte is van de waarde van de verstrekte spullen.

Om een idee te geven over de waarde van de ter beschikking gestelde materialen ga uit van meer dan € 650,= voor de Jongste Jeugd E-8 tot meer dan. € 1700 voor Senioren! Peildatum 2019.

 

Ga naar www.htcson.nl en klink op tabblad "Mijn HTC”. Log hier in met je lidnummer en eerder verstrekte wachtwoord. Je komt nu in de LISA omgeving. Klik op tabblad "Club” en daarna "Documenten”. Je vindt de Informatie onder "Organisatie – Materialen”

 

In de bruikleenovereenkomst staan de meeste richtlijnen en gebruiks-/onderhoudstips vermeld welke hierna ook behandeld worden.


Wat wordt niet verstrekt:

Club verstrekt geen :

·Tock

·Arm-/elleboogbeschermers

·Kniebeschermers

·Keelbeschermers.

Deze onderdelen van de keepersuitrusting zijn niet verplicht en bovendien onhygiënisch wanneer deze door verschillende personen gebruikt zijn.


Let op: Een tok is wel aan te raden voor keepers (incl. dames en meisje). Tocks en andere hierboven vernoemde items zijn tegen gereduceerd tarief verkrijgbaar bij Gunneman Sports, Aalsterweg 83 in Eindhoven.

Zaalriempjes worden niet meer verstrekt. Deze worden ieder jaar verstrekt en sporadisch ingeleverd.

Corner maskers worden per team verstrekt vanaf de D categorie. Mocht hier eerder behoefte aan zijn, zijn deze op eigen kosten van het team, tegen gereduceerd tarief verkrijgbaar bij Gunneman Sports. Vermeld wel even dat je lid bent van HTC.


Inname en uitgifte van materialen

Inname en uitgave van de keeperstuitrustingen en teammaterialen vinden aan het einde en het begin van ieder seizoen op vooraf gecommuniceerde momenten plaats. In verband met het efficiënt controleren en het tijdig bestellen van nieuw materiaal of reparaties is het enkel op deze momenten mogelijk om materialen in te leveren of op te halen, daarbuiten niet meer. Regel dus een aub vervanger wanneer je zelf niet kunt komen. Op deze wijze zorgen we ervoor dat vervangende materialen beschikbaar zijn bij aanvang nieuwe seizoen.

 

Wanneer alles compleet en intact is ingeleverd, worden de materialen nogmaals gecontroleerd door de Materialencommissie. Wanneer alles in orde blijkt, wordt de borg retour gestort. Eventuele schade en/of missende uitgegeven materialen worden in kaart gebracht en doorgeven aan de penningmeester. De penningmeester draagt zorg voor afhandeling de borg. De borg wordt dus geheel teruggestort, gedeeltelijk teruggestort of wanneer de borg niet toereikend is, volgt een factuur voor de vervangingswaarde.

 

Bij niet ingeleverd materiaal volgt een factuur ten hoogte van de vervangingswaarde.


Keepersuitrustingen

Keeperstassen dienen altijd in de locker te worden bewaard, tenzij de uitrusting drijfnat is. Droog de natte delen van de uitrusting thuis en berg deze binnen twee dagen weer op in de locker.

Leg de keepersuitrusting na gebruik nooit nat, nooit in gesloten tas in de locker.

Keeperstassen worden na training of wedstrijd met geopende rits in de locker bewaard.

De keepersuitrusting dient zorgvuldig door keeper of team te worden onderhouden. Dit verlengt de levensduur en voorkomt dat de uitrusting gaat schimmelen en stinken.

 

Stinkende keepersuitrustingen worden na inlevering gereinigd, kosten hiervan bedragen €150, -


Hesjes

Stop hesjes niet nat terug in de trainingstas. Laat natte hesjes thuis drogen en was de hesjes regelmatig. Als wij het moeten doen is het zonde want ook dit gaat ten koste van de borg. Hesjes worden dus gewassen ingeleverd. Kosten voor niet gewassen hesjes worden met de borg verrekend.

Problemen met materialen, wat nu?
Zijn er defecten aan de materialen, leg het materiaal/onderdeel apart en duidelijk zichtbaar in de locker. Meld dit via [email protected]. Wanneer iets defect is, meld dit dan direct en blijf er niet mee doorspelen. Meestal is het met een kleine reparatie te verhelpen. Blijf je er echter mee doorspelen dan is het op het einde van een seizoen vaak niet meer te repareren. Ga ook niet zelf proberen om de defecten provisorisch te repareren met bijvoorbeeld tape.

Mocht er een riem van een klomp defect raken op een wedstrijddag of tijdens een training: achter de bar liggen reserve riemen. Je kunt de kapotte riem omwisselen tegen een nieuwe. Let wel, het oude riempje moet ingeleverd worden. Zonder het defecte riempje helaas geen nieuw riempje.

In het geval een bal kapotgeslagen wordt, leg deze zichtbaar in de locker en meld dit per mail. De kapotte bal wordt dan vervangen.


(Tussentijdse) controles keeperstassen
Ook al zijn de keepersuitrustingen uitgegeven, deze zijn en blijven eigendom van de club. Daarom dienen alle uitrustingen op de club, in de toegewezen locker, aanwezig te zijn Eén keer per half jaar zullen de keeperstassen gecontroleerd worden. Dit gebeurt tijdens een training, na een wedstrijd of tijdens het inspecteren van de lockers en de tassen die erin liggen. Keepersmaterialen zijn een grote kostenpost voor de vereniging. Wij vinden dan ook dat deze goed verzorgd dienen te worden. Wij zien regelmatig keepers gooien met materialen. Zelfs frustratie is geen reden om met materialen van de club te gooien.Ook is het niet de bedoeling dat jeugdige spelers in keepersuitrusting van de glijbaan af gaan. Tijdens de controles letten wij onder andere op slijtage als gevolg van normaal gebruik, maar zullen wij ook melding maken als iets door niet-normaal gebruik defect is. Op deze manier weet iedereen direct dat er op het einde van het seizoen een verrekening zal gaan plaatsvinden. Ook controleren wij tijdens het seizoen aan de hand van steekproeven of de materialen in de keeperstas kloppen met wat er geregistreerd is.

 


Verzorging van keepers uitrustingen
Ga met deze materialen om alsof de spullen van jezelf zijn. Het stinken van keepersmaterialen hoeft echt niet. Het is een kwestie van goed schoonhouden en droogmaken. Zet NOOIT een natte gesloten keeperstas met natte materialen terug in je locker.

 

Tips:

Laat de tas altijd open en neem je shirt en alles wat drijfnat is mee naar huis om te laten drogen. Wat niet nat is kun je met geopende tas laten drogen. Tassen worden altijd met geopende rits in de locker gelegd in verband met de ventilatie van de uitrusting.

Je kunt de foamdelen (binnenkant van de helm, legguards, klompen, etc.) met een sopje goed schoonmaken. Laat het even intrekken in de spullen en doe ze vervolgens af met een natte doek. Je kunt de stoffen onderdelen (broek en chest-armour) op een koudwas programma met lage toeren in de wasmachine stoppen. Laat je spullen wel goed drogen voordat je ze weer gaat gebruiken. Zet ze niet op of dicht bij de verwarming om het drogen te versnellen, dit heeft een negatief effect op de uitrusting.

 

Let, bij de klompen, erop dat deze bij het aantrekken niet te ver opengetrokken worden. Hierdoor zullen de klompen eerder inscheuren. Let er ook op dat de lip van de klomp, met name bij E-categorie, achter de legguard gedragen wordt. Ook dit verlengt de levensduur. Daarnaast, houd toezicht op de keepers in de E-categorie bij het aantrekken van de keepersuitrusting en help hen deze aan te trekken.

 

Trainingstas

Per seizoen 2019-2020 zijn de trainingstassen van de meeste teams vervangen. Bij het daaraan voorafgaande innamemoment bleek dat met name ballen niet altijd in de uitgegeven aantallen terugkomen. Markeer de ballen daarom door, bijvoorbeeld, de teamnaam met een markeerstift op de ballen aan te brengen. Ga de ballen niet verven. Ballen welke voorzien zijn van verf worden niet ingenomen.

 

Onafhankelijk van de leeftijdscategorie bevat iedere tas in totaal 25 hoedjes (5 kleuren van 5) en worden de hesjes in de tassen vervangen door 8, nieuwe, lichtblauwe hesjes. Op het gebied van ballen wordt er vanaf seizoen 2019-2020 onderstaande differentiatie aangebracht.

Toewijzing aantal ballen per team:

·E8tallen 20 ballen

·Elftallen 40 ballen

·Eerstelijnsteams* 60 ballen

*onder eerstelijnsteams worden enkel verstaan: MC1, MB1, MA1, JC1, JB1, JA1


Trainingkluis/locker

Ieder borg betalend team heeft de beschikking over een trainingskluis/locker. Deze locker is voorzien van een hangslot met viercijferige code. In de cijfercombinatie is geen systematiek. De cijfercombinaties van de sloten zijn opgeslagen in een cloud omgeving welke enkel toegankelijk is voor de materialencommissie. De combinatie wordt verder alleen aan diegene van het team die bij het uitgiftemoment aanwezig, is uitgereikt. Ben dus zorgvuldig met aan wie de cijfercombinatie verstrekt wordt.


Borg
De club vraagt een borg voor de materialen. Niet een van de meest leuke zaken om aan te moeten voldoen. Helaas is het wel noodzakelijk om dit te doen. Ook voor de sloten van de kluizen wordt borg gevraagd. De borg krijg je aan het einde van het seizoen, als je de spullen inlevert en alles door ons in orde wordt bevonden, teruggestort op je bankrekening. Zijn er materialen stuk die niet vooraf zijn gemeld of buiten normale slijtage vallen, dan zal de borg niet of slechts gedeeltelijk worden teruggestort. Is de borg onvoldoende dan ontvang je een factuur voor de overige kosten.

 

Een stinkende keeperstas wordt na inlevering gereinigd, de kosten hiervan zijn 150 euro. Dit is meer dan de borg, dus voor het overige bedrag zal een factuur volgen. Met een beetje goede zorg gaat de uitrusting lang mee.

 

Beslissingen over de borg worden genomen door het bestuur na terugkoppeling van de materialencommissie.


Zaalcompetitie
Tijdens de zaalcompetitie zijn klomp-riemen met metalen onderdelen niet toegestaan. Als men een keeper met metalen gespen in de zaal ziet, kan men je verbieden te keepen. Afplakken van deze gespen is ook niet toegestaan. Zaalriemen worden niet meer door de club verstrekt. Rond half oktober zijn deze te verkrijgen bij Gunneman Sports tegen een gereduceerd tarief. Wees er snel bij want op=op !!!! Vermeld wel dat je van HTC bent anders krijg je geen korting.

Hoezen voor de legguards zijn niet verplicht, maar wel aan te raden. Met hoezen kan je beter sliden/glijden over de zaalvloer. Daarnaast verlengen de hoezen de levensduur van de legguards. Je kunt deze hoezen kopen maar ook zelf maken. Hieronder een link naar een site waar je kan zien hoe je dat zou kunnen doen: https://leokeepers.files.wordpress.com/2009/12/zaalhoezen.pdf

 

Zaalballen worden niet verstrekt door de club. Zaalballen zijn ook niet verplicht. De veldballen kunnen ook in de zaal worden gebruikt.Contact
Mocht je de Materialencommissie willen benaderen of wil je zelf een steentje bijdragen, dan kan dat via e-mail [email protected] .

Met sportieve groet,

 

De Materialencommissie

 

 
Kies team
Sponsoren
Bordsponsor
Social media
Instagram account van HTC Son

1 Facebook logo Facebook logo