Informatie over HTCSON Hockey
Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 
Algemeen (1) 
Archief documenten (1) 
BAR (1) 
Commissies (1) 
Geschiedenis (1) 
Jongste Jeugd (2) 
Navigatie / TomTom (1) 
Organisatie (1) 
Spelregels Veldhockey (1) 
Spelregels Zaalhockey (1) 
Trimhockey (1) 
Voorzitters (1) 
Wegwijs op Mijn HTC (1) 
Zaalhockey (2) 

 

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]Algemeen 
Bespeling van de velden bij vorst en sneeuw 
  Reserveren van de velden
Op veld 1 is tijdens de winterstop het licht uitgeschakeld.
Wanneer teams tijdens de winterstop willen trainen of een oefenwedstrijd willen spelen, kan dat op veld 1 dus alleen binnen de tijden dat geen kunstlicht ontstoken hoeft te worden.Verder geldt voor alle velden dat ze bespeelbaar moeten zijn. Zie onder.
Om een en ander in goede banen te leiden is reservering van een veld verplicht.
Reserveren doe je door een mailtje te sturen naar [email protected].
Na een bevestigend antwoord-mail is de reservering definitief.


Bespeling van de velden bij vorst en sneeuw

Het bespelen van onze semi-kunstgrasvelden tijdens een vorstperiode geeft voor het veld, tenzij sprake is van extreme vorst (kouder dan - 10C.), geen problemen.
Voor de beoordeling van ons semi-kunstgras speeloppervlak voor hockeybespeling tijdens vorst zijn de navolgende criteria van belang :
  • een, wegens bevriezing, hard speeloppervlak;
  • oneffenheden welke zijn ontstaan door ongelijke zandverdeling, geringe naadopeningen,   bevroren blad- en vezelresten;
  • geen uniform stroef speeloppervlak wegens plaatselijk gladde plekken welke met name     ontstaan op schaduwrijke plaatsen;
Indien sprake is van één of meerdere van de genoemde omstandigheden mogen onze semi-kunstgrasvelden niet worden gebruikt, wegens (blessure)gevaar voor de spelers. Bij twijfel neem dan even contact op met Frans van Vught (473253).

Indien het speelveld is bedekt met een laag sneeuw mag het veld niet betreden worden en zeker niet bespeeld..
Door het betreden wordt de sneeuw samengedrukt en zal ter plaatse op het veldoppervlak ijsvorming ontstaan waarin de vezels van de kunststofmat vastgevroren raken.?Wanneer onder dergelijke omstandigheden wordt gespeeld en daardoor de sneeuwlaag over een groot oppervlak van het speelveld wordt samengedrukt zal deze niet meer kunnen worden verwijderd en zal het bij invallende dooi ook langer duren voordat de samengedrukte sneeuwijsplakken zijn weggesmolten en het veld weer bespeelbaar is.

Gevoelstemperatuur
Naast de temperatuur bestaat er ook nog de zogenaamde gevoelstemperatuur. Gevoelstemperatuur is geen echte temperatuur, maar meer een beleving die persoons en plaats gebonden is. In de beoordeling of er wel of niet gespeeld kan worden bij bepaalde temperaturen onder nul, met daarbij een bepaalde windkracht is dan ook geen strak getal aan te geven. In een omgeving waar door bomen de wind getemperd wordt, kan wellicht met dezelfde wind en temperatuur gespeeld worden t.o.v. een veld dat vrij ligt.?Neem echter in uw beoordeling ook de leeftijd en de bewegingsintensiteit van de spelers en speelsters mee: de bewegings- en handelingssnelheid van F-kinderen is langzamer dan van kinderen in de B-leeftijd en bij hen zal dus sneller een bepaalde gevoelstemperatuur een overweging zijn om de wedstrijd / training niet door te laten gaan.
 

 
 
Kies team
Sponsoren
Bordsponsor
Social media
Instagram account van HTC Son

1 Facebook logo Facebook logo