Nieuwsoverzicht
EVENEMENTEN

29-9-2022
Save the date: Halloweenfeest senioren
 
Op 30 oktober is het weer zo ver, het halloweenfeest voor de senioren!

Vanaf 16.00 barsten wij los in ons haunted clubhuis met de meest enge deuntjes, spooky snacks en niet te vergeten: de kostuumwedstrijd! Trek je engste kleren uit de kast en kom er een onvergetelijk feest van maken. 
 
ALGEMEEN

27-9-2022
Bestuursvacatures: penningmeester en secretaris
 
Beste allemaal,

We zijn voor het Bestuur op zoek naar een penningmeester en een secretaris. Onderstaand een nadere beschrijving.

Vacature Penningmeester

 

Vind je het leuk om met een enthousiast team aan het werk te gaan en heb je feeling met cijfers en voel je je verbonden aan onze mooie vereniging? Dan is deze functie een leuke uitdaging. Met ruim 400 leden is het belangrijk dat de geldstromen van de vereniging goed georganiseerd zijn en dat de vereniging financieel gezond is.

 

Als penningmeester van HTC Son word je lid van het (dagelijks) bestuur en ben je het financiële geweten binnen het zeshoofdig bestuur. Samen met je collega bestuursleden zet je je in om de verenigingsactiviteiten op een gezonde manier te organiseren.

 

Je werkt nauw samen met het administratiekantoor die alle financiële boekingen en overzichten faciliteert voor de vereniging. Samen met hen zorg je voor een gedegen en overzichtelijke administratie. Als penningmeester dien je de betalingen tijdig te voldoen en stuur je de nodige acties uit naar de overige bestuursleden.

 

De penningmeester is verantwoordelijk voor:

 • Het opstellen en bewaken van de begroting
 • Het opstellen van de jaarrekening
 • De effectiviteit en efficiency van de financiële administratie
 • Het afleggen van verantwoording over het gevoerde financiële beleid richting kascontrolecommissie en Algemene Ledenvergadering
 • Het onderhouden van contacten met de salarisadministrateur, verzekeraars en Stichting Kunstgrasveld (SKG)

 

De gevraagde competenties

 • Basis financiële kennis en vaardigheden
 • Analytisch denken
 • Accuraat

 

Inschatting tijdbeslag:

 • Bestuursvergaderingen 1x per maand
 • Bijeenkomsten kascontrole 1x per jaar
 • Afhandeling e-mail en uitwerking financiële documenten plm. 1 uur per week

 

 

Bij interesse kun je contact opnemen met Jayanty Kalpoe via [email protected]


Vacature Secretaris

 

Vind je het leuk om met een enthousiast team aan het werk te gaan en heb je feeling met organiseren en voel je je verbonden aan onze mooie vereniging? Dan is deze functie een leuke uitdaging! Met ruim 400 leden is het belangrijk dat de formele correspondentie van de vereniging goed georganiseerd is en dat de communicatie namens het bestuur in orde is.

 

Je bekleedt een spilfunctie binnen het zeshoofdig bestuur en de club en bewaakt de bijbehorende (administratieve) processen en communicatie, zowel intern als extern. Je werkt hierbij samen en met een aantal commissies en andere vrijwilligers om deze taken uit te voeren. Samen met je collega-bestuursleden zet je je in om de verenigingsactiviteiten op een gezonde manier te organiseren.

 

Je werkt nauw samen met het bestuurslid Communicatie en de volgende commissies: ledenadministratie, vrijwilligers, wedstrijdsecretariaat en arbitrage&tuchtzaken.

 

De secretaris is verantwoordelijk voor:

 • Notuleert bestuursvergaderingen en de Algemene Ledenvergadering (ALV), maakt hiervan verslag en zorgt voor de verspreiding
 • Draagt zorg voor het samenstellen van de agenda voor de bestuursvergaderingen en de Algemene Ledenvergadering
 • Stelt het jaarverslag van het secretariaat op
 • Verzamelt de jaarverslagen van de verschillende commissies
 • Beheert inkomende en uitgaande post en het verenigingsarchief
 • Houdt de inschrijving bij Kamer van Koophandel actueel
 • Onderhoudt contacten met de Hockeybond.

 

De gevraagde competenties

 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Aanleg voor en affiniteit met administratieve vaardigheden
 • Snel en accuraat rapporteren en vervaardigen van verslagen
 • Flexibele instelling en stressbestendig
 • Conformeren aan cq formuleren van het beleid en de visie van de vereniging
 • Goede omgang met vrijwilligers.

 

Inschatting tijdbeslag:

 • Bestuursvergaderingen 1x per maand
 • ALV-vergadering 1x per jaar
 • Contact met de commissies; plm. 1 uur per week
 • Afhandeling e-mail, verslagen, post, etc; plm. 1 uur per week.

 

 

Ben jij nauwkeurig en beschik je over goede communicatieve vaardigheden en lijkt het jou leuk om deze bestuursfunctie te vervullen bij de gezelligste club van Brabant? Stuur dan een bericht naar Boudewijn Linders: [email protected]

  

27-9-2022
Algemene Ledenvergadering op dinsdag 4 oktober 2022 om 20:00 uur in het clubhuis
 

Uitnodiging aan alle leden, ereleden, leden van verdienste en ouders van jeugdleden voor de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 4 oktober 2022 om 20:00 uur in het clubhuis.


ALLE LEDEN en WETTELIJKE VERTEGENWOORDIGERS VAN JEUGDLEDEN hebben toegang tot de vergadering, ook de jeugdleden zelf.

Alle seniorleden, juniorleden, ereleden en leden van verdienste hebben stemrecht, met dien verstande dat de stem van een minderjarig lid slechts kan worden uitgebracht door diens wettelijke vertegenwoordiger.

Een stemgerechtigd lid kan ook voor zijn meerderjarige huisgenoot een stem per volmacht uitbrengen.

De gehele procedure van stemmen en telling der stemmen staat in artikel 16 van de statuten, die je op de site kan vinden. 

De agenda (ook bijgevoegd aan dit bericht) en overige stukken worden 14 dagen voor de ALV op de site, achter uw inlogcode, geplaatst.


Namens de club,

Rob, Jayanti, Boudewijn, Patrick en Johan

het Bestuur,


 26-9-2022
Kennismaken met hockey in het kader van Sjors Sportief
 

In het kader van Sjors Sportief gaan de kennismakingstrainingen binnenkort weer van start! Hockey is voor jong en oud, dus van alle leeftijden. Voorde 4- en 5-jarigen (groep 1 en groep 2) hebben we binnen de hockeyclub HTC Son de activiteit Funkey hockey. Bij Funkey gaat het om spelenderwijs goed leren bewegen: FUN in goed leren bewegen is KEY! Het programma omvat grondvormen van bewegen, loopspelletjes, balvaardigheid en een basisvorm van hockey. Dit doe je vanzelfsprekend met hockeymaterialen.


 

Maar ook vanaf 6 jaar (groep 3) ben je natuurlijk van harte welkom! Dan heb je niet meer de Funkey leeftijd, maar kun je starten met het echte hockey. Hockey is super gezellig en een echte uitdagende teamsport. Het is een snelle sport en erg goed voor je conditie. Je leert samenwerken door samen te spelen in een team. Ook leer je makkelijk kinderen van andere scholen kennen, waardoor je al snel nieuwe vrienden zult maken. Afhankelijk van je leeftijd begin je in de 3-tallen (6 tot 7 jaar), 6-tallen (8 jaar), 8-tallen (9 jaar) en vanaf 10 jaar speel je in een elftal op het hele kunstgrasveld.


 

Met Sjors Sportief kun je een aantal keer gratis meedoen met zowel de Funkey hockey training als de reguliere hockey training. Wil je hier aan deelnemen, laat je ouders je dan inschrijven via een mail naar [email protected] onder vermelding van: voornaam, achternaam, geboortedatum en telefoonnummer, of via sjorssportief.nl. Kom in sportkleren en op sportschoenen en neem zelf een flesje water mee. Scheenbeschermers en een bitje zijn voor de Sjors Sportief trainingen niet verplicht. De hockeyclub zorgt voor de hockeysticks en de ballen.


 

 • Waar: HTC Hockey Son, Sportpark De Gentiaan, Vlielandlaan 2, Son en Breugel
 • Wanneer: woensdag 5, 12, 19 oktober, 2 en 9 november 2022 van 15:30 tot 16:30 uur (Funkey)
 • Wanneer: zaterdag 1, 8 en 15 oktober 2022 van 9:00 tot 10:00 uur (reguliere hockey)
 • Kosten: deelname is gratis

 

 

25-9-2022
Nieuwe TC Jongste Jeugd
 

Beste ouders en/of verzorgers,


De afgelopen jaren is Wim (van Asten) de categorieleider van de jongste jeugd geweest en heeft hij deze rol met verve vervult. Waarvoor wij hem van harte willen bedanken.

Maar vanaf begin dit seizoen hebben wij het stokje van hem overgenomen willen we jullie graag uitleggen wie wij zijn en wat wij doen:

 

- Sible Tamminga: categorieleider onder 10 (oude E8)
- Ties Bunt: categorieleider onder 9 (oude E6) & afvaardiging in TC
- Victor Vloemans: categorieleider onder 8 (oude F)
- Ilse Lorier: ledenwerving & Funkey's (onder 6)

Je kunt bij ons terecht met vragen of opmerkingen over de club, de teams, nieuwe leden, communicatie, administratie of om gewoon ideeën met ons te delen.


Wij zullen in nauw contact staan met de trainers en coaches en zullen er alles aan doen om jullie kind een leuke tijd te bezorgen.


Mochten er vragen/opmerkingen of zaken die zijn blijven liggen zijn, laat ze even aan ons weten. Dan pakken wij dat op met frisse moed!


Je kunt ons het beste bereiken via [email protected] en hopelijk treffen we elkaar snel op het hockeyveld!


Groet,


Sible, Victor, Ilse & Ties

 

22-9-2022
We hebben een marktplaats op Facebook voor het kopen/verkopen/ruilen van je hockeyspullen
 
Hoi allemaal,

Vanaf nu is er vanuit de club een HTC Marktplaats Facebookpagina aangemaakt waarin je hockeyspullen te koop kunt zetten om te verkopen aan andere HTC ouders. 

Sticks, shirts, tassen etc. Dus heb je nog iets (nodig?) (Ver)koop het makkelijk op deze manier👋🏻

Directe link naar de marktplaats op Facebook: 


Groetjes,

Natalie, Judith, Cecile en Johan
Communicatie Commissie HTC Son

 

12-9-2022
Mededeling competitiezaken
 
Hallo allemaal,

Bericht van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond:
----------
Onderstaande link bevat belangrijke informatie voor dit seizoen. Hierin informeren wij je over belangrijke regelwijzigingen en competitie-informatie. Lees de informatie goed door en informeer alle betrokkenen binnen de vereniging, bijvoorbeeld met een nieuwsbericht op de verenigingswebsite


---------
 

7-9-2022
Clubshirts niet altijd beschikbaar bij Gunneman
 
Beste allemaal,

De logistieke malaise wereldwijd raakt zelfs onze hockeyclub. Gunneman sports laat weten dat er productie- en leverproblemen zijn met de clubshirts. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde maat niet op voorraad is bij hun. Beter dus eerst even bellen naar hen voordat je de tocht naar de winkel maakt.

Contactgegevens Gunneman:

Gunneman Sports Eindhoven
Aalsterweg 83
5615 CB Eindhoven
Tel: 040-2115037
Email: [email protected]


 

29-8-2022
Je kunt jezelf weer inplannen voor een bardienst
 
Beste leden en ouders van leden,

De barcoordinator heeft voor de zaterdagen de bardiensten weer aangemaakt en zal gaan beginnen met het indelen van ouders van jeugdleden en leden zelf voor de bardiensten de komende weken.
Maar we willen eigenlijk graag dat je zelf initiatief neemt en zelf een bardienst inplant. Voordeel is dat je zelf kunt inplannen. Bardienst draaien doe je voor de club en wordt van elke ouder en ouder lid van de vereniging verwacht.

Hoe je dit doet vindt je via dit artikel: HTCSON Hockey
Lukt het niet of weet je niet wat je inloggegevens zijn? Mail dan naar [email protected] met de tijd en datum waarop je een bardienst wil draaien en wij zorgen ervoor dat de barcoordinator dit voor je regelt (en we sturen je je inloggegevens door).

Groetjes, Johan

 

12-7-2022
We krijgen een blaashal voor de zaalhockey!
 
Op 8 juli j.l. hebben hockeyvereniging HTC Son en de Stichting Kunstgras HTC Son, op het zonovergoten terras van L’Uva wijnen op het Raadhuisplein, de koopovereenkomst met DUOL ondertekend betreffende de aanschaf van een zogenaamde Airdome. Hierdoor krijgt Son en Breugel er twee extra indoor sportvelden bij. Die zijn in het winterseizoen hard nodig aangezien sporthal de Bongerd voor de duur van 2 jaar wordt gerenoveerd. 
De Airdome zal op het terrein van de hockeyclub komen te staan en daarvoor wordt 1 van de velden ter beschikking gesteld. Dit alles in samenwerking met en ondersteuning van de gemeente.
De Airdome zal gedurende 2 jaar worden geëxploiteerd en beheerd door een door de gemeente aangestelde sporthalbeheerder. Zo kunnen alle zaalsporters een plek krijgen ten tijde van de renovatie van de Bongerd en hoeft men niet uit te wijken naar randgemeentes.

Rob Dijkstra
Voorzitter Hockeyvereniging HTC Son

Bart van der Horst
Voorzitter Stichting Kunstgras HTC Son

Hein Dahmen
Penningmeester Stichting Kunstgras HTC Son

Bijgaand een voorbeeld van de Airdome zoals deze bij hockeyvereniging HOD in Valkenswaard staat opgesteld gedurende het winterseizoen.
 26-4-2022
De Technische Commissie zoekt versterking
 
Wim, Cecile en Annemarie gaan na jarenlange inzet bij de Technische Commissie,  stoppen met hun werkzaamheden.

Het komt erop neer dat we niet alleen categorieleiders gaan missen, maar ook de voorzitter en secretaris van de commissie.
Dit is een enorme aderlating want de Technische Commissie is een drijvende kracht binnen de club. De teamindeling, trainingschema en de organisatie rondom de wedstrijden en trainingen wordt hier bepaald. 

We zijn als club dus op zoek naar nieuwe leden voor de Technische Commissie en het gaat om deze functies:
Voorzitter TC (evt. te combineren met onderstaande functie)
Secretaris (evt. te combineren met onderstaande functie)
Categorieleider jeugd meisjes A en B
Categorieleider jeugd jongens A t/m D
Categorieleider jongste jeugd
Categorieleider trainers

Bovenstaande functies kan men ook per tweetal oppakken.
De bijlage bij dit bericht bevat meer informatie over elke taak binnen de technische commissie. Heb je interesse of wil je meer weten? je kunt een bericht naar de TC sturen via [email protected] ter attentie van Annemarie Eras. 3-4-2022
Wist je dat je zelf je bardienst kunt inplannen? Lees snel verder
 
Hallo allemaal,

Zoals jullie weten vragen we van ouders en senioren om 1 a 2 keer per seizoen een keer bardienst te draaien. Velen vinden dit gezellig en leuk om te doen. Daarbij hebben we nu ook een nieuwe bar, koffieapparaat en keukenapparatuur! De planning gebeurt door Stijn onze coordinator. Hij plant iedereen in. 

Maar wist je dat je jezelf ook, en indien je wilt meerdere keren, in kunt plannen? Zelf inplannen heeft het voordeel dat je zelf kunt bepalen wanneer je bardienst draait.

Je kunt dit op twee manieren doen:
1. Via Mijn Lisa: https://team.lisa-is.nl/Shift 

2. Via de club app.
Onderaan in de club app vindt je het menu. Klik daarin op 'Meer'. Je komt dan in het volgende scherm:


Klik vervolgens op 'Plan uw dienst'. Het volgende scherm opent:Selecteer de dag waarop je bardienst wil draaien en je komt in het volgende scherm:

Selecteer hier je gewenste dienst.

Let op: Je bent waarschijnlijk ingelogd onder de naam van je kind. Deze naam wordt dan ook getoond in het scherm. 

Wil je meer weten? Stuur een mail naar Stijn via [email protected] 

20-2-2022
Wist je dat…….training- en wedstrijdschema
 
Je kunt heel makkelijk inzage krijgen in het wedstrijd- en trainingschema via de club app!

Start de app op en klik ‘club’ onderaan het scherm in het menu en vervolgens op ‘Info’ bovenaan je scherm. Je komt dan in dit scherm:Klik vervolgens op training- of wedstrijdschema. Bijvoorbeeld trainingschema:Als je dan op een dag klikt, zie je een overzicht van de trainingen op die dag met veldnummer en tijdstip.


 
Kies team
Sponsoren
Bordsponsor
Social media
Instagram account van HTC Son

1 Facebook logo Facebook logo